W

Werther effekten bliver ikke forstået af journalister trods dets kendte begreb og risiciene ved forslagene / suggestionerne i deres artikler.
Det er ikke så sjældent, at journalisternes artikler og omtale får folk til at gøre destruktive ting, udfører selvdestruktive handlinger med døden til følge for sig selv og uskyldige frem for positive levende artikler.
Unge piger der tager livet af sig som epidemier, bilafbrændinger, sten kastet ned fra motorvejsbroer mv. frem for positive levende artikler.

Disse gentagelser skyldes Werther effekten af det pressen udgiver.
Dem der bedst forstår effekten af suggestioner, er naturligvis analyserende årsagsfindende hypnoterapeuter og derfor advares journalister med jævne mellemrum om formuleringerne af deres artikler. Eksempelvis ved epidemi liggende selvmord af unge piger eller motorvejs stenkast, bør de skrive helt anderledes positivt.
Tænk ikke på en elefant i et pariserjul. Ja så tænker du på det. En del unge lever sig så let ind i suggestionerne, at de ganske enkelt må udfører de handlinger, de har hørt om frem for at være selektive.

Werther effekten stammer fra filosoffen, videnskabsmand Johann Wolfgang von Goethe. Den tysk forfatters bog hvor hovedpersonen, den unge Werther er ulykkelig forelsket, at han tager sit eget liv. Det er der ligesom ikke noget nyt i men kirken forbød hurtigt bogen efter signe fordi der var så mange læsere af bogen der efterfølgende tog deres eget liv frem for at leve positivt.
Napoleon opsøgte Johann Wolfgang von Goethe (1749 – 1832) i 1808 da han var en stor beundre af Goethe.
Der findes også andre eksempler på andre bøger hvor folk, har taget der eget liv efter at havde læst dem men historien om den ”Unge Werther”, er helt sikkert den kendteste.
Der finde mange skeptikere af Werther effekten men de er jo heller ikke uddannet inden for den hypnotiske verden.
Du kan sende dem dette link og bede dem stoppe deres artikler i både aviser, radio, TV og på nettet.
Bare skriv modtagerens navn på kontakt formularen med linket.

Kontakt fornuften!